Сенсей Иво Мукански завършва висшето си образование в НСА “Васил Левски” със специалност “Треньор по Карате”. Той започва да тренира карате през 1989г. (от 1991г. е състезател). Към момента той е състезател на националния отбор на България по Шотокан Карате и е президент и инструктор на Карате Клуб “Оверфайт”. Иво е трикратен златен, петкратен сребърен и петкратен бронзов медалист на републикански първенства. Взимал е участие в много международни състезания като световни, европейски и балкански първенства. Печели бронзов медал на европейско първенство (Румъния 2011г.) и е два пъти бронзов медалист на световни. Сенсей Иво Мукански притежава 2-ри дан по Карате Шотокан. От 1994г. до 2000г. е помощник-инструктор в “Централен Полицейски Карате Клуб”, а от 2003г. до 2005г. в Карате Клуб “ИПОН”. На 04.01.2014г. той взе участие в семинар по Крав Мага на тема Defending Armed Attacks – Edged Weapons под ръководството на инструктор Алекс Петров. След семинара Иво отговори на няколко въпроса.

Въпрос: Какви са първите ви впечатления след семинара по Крав Мага, в който взехте участие?

Отговор: Първите ми впечатления са много добри, в Крав Мага всичко е много реално!

Въпрос: Каква е разликата между бойните изкуства, бойните спортове и Крав Мага?

Отговор: Както обичам да казвам бойните изкуства на първо място са изкуства и след това са спортове. Разликата е, че при Крав Мага с минимални усилия се постигат максимални резултати и до момента е единствената ефективна система за самоотбрана в реални ситуации.

Въпрос: Смятате ли, че начинаещ може да приложи успешно някои от демонстрираните техники?

Отговор: Да, смятам че начинаещите могат да прилагат успешно техниките. Също така това е една от разликите между Крав Мага и  бойните изкуства – при тях е необходимо минимум една година тренировки, докато при Крав Мага това може да се получи само с няколко занятия.

Въпрос: Бихте ли взели участие в друго събитие по Крав Мага?

Отговор: С удоволствие бих участвал в още много семинари, защото въпреки че притежавам 2-ри дан по карате, мисля че има какво да науча.